Primeres formacions confirmades!

ZA-alta-foto-de-Beto-PFJa tenim confirmada una de les formacions musicals que estaran amb nosaltres el proper 24 d’abril al Festival MiniBeat. Ells són els Za!

Za! han girat per mig món i els seus discos es distribueixen a Espanya, Alemanya, Àustria, Suïssa, Anglaterra, Irlanda, Austràlia, Nova Zelanda i Japó.

Za! han obtingut el Premi Ciutat de Barcelona 2015 de música. Si t’interessa la música estranya, meravellosa, originalment esperançadora – Si tens algun tipus d’interès en la música, realment – visitar el bandcamp de Za! serà probablement la millor cosa que facis durant el dia d’avui.

Aquí teniu la seva biografia:

LOLOITZAR és cantar una melodia com es canta als camps de futbol, on importa més l’acte col·lectiu que el resultat líric. LOLOISMO és el nou disc d’aquells a qui anomenen ZA!, duet de Calonge i Terrassa amb més de 10 anys de trajectòria i 400 concerts en 4 continents.

Dos anys després d’autoeditar WANANANAI (millor disc estatal de l’any 2013 segons Rockdelux), els ZA! presenten un disc que dinamita moltes convencions, fins i tot les pròpies. L’única premissa és i ha sigut no repetir-se. Per a complir-la, Spazzfrica Ehd i Papadupau abandonen els loops vocals i les variacions sobre una idea per endisar-se en formes i estils molt més variats i alhora concisos. El resultat són 10 hits, 10 móns amb entitat pròpia.

Si parlem d’estils, les mescles són sorprenents: industrial amb dubstep, hip hop amb temps imparells, post-hardcore vs. electrònica de clicks n’ cuts… Si parlem de sonoritat, la diversitat és la tònica, des del hardcore old school fins a timbres asiàtics, àrabs o de paisatges inventats, a vegades passant la guitarra pel sampler i a vegades passant la bateria pels amplificadors. Es tracta, doncs, del disc més heterogeni del duet i també el més orgànic, ja que els seus elements han sigut gravats en directe, en la mateixa presa i la mateixa sala, gairebé sense overdubs a banda de les veus. Música experimental amb estribillo loloitzable… perquè les veus són protagonistes: una altra cosa que no havien fet mai els ZA! eren lletres, més enllà d’un concepte o una paraula. Com era d’esperar, les lletres s’emparellen amb el llenguatge experimental de la música, amb repeticions, mètriques xifrades i neologismes. El contingut de les lletres és molt polisèmic, depenent del zoom que es faci: autocrítica i celebració d’una manera de fer les coses, o simple literalitat sonora. Sigui com sigui, sempre amb més voluntat de loloitzar que de pontificar. Plugin loloista per cantar de forma lliure, col·lectiva, contradictòria i a cor amb la Germana Lerda de la Saviesa.

Els ZA! també s’autoediten en aquest disc, però més que DIY, això és un Do It Together: el segell el porten juntament amb Alfons Serra aka Mr. Reality, el disc es coeditarà amb diversos segells independents de PachaMadreTierra (TAAE/Hot Salvation al Regne Unit, Valve a Austràlia, Moorworks al Japó), la impressió del vinil s’ha fet a l’associació cultural autogestionada l’Automàtica, i en el disc canten Joan Colomo, Daniel Alonso (Pony Bravo), Oriol Gandol i Santi Garcia (també toca el baix i és coautor de Captain Rondo).

Us deixem el seu darrer videoclip: Badulake, del seu darrer treball discogràfic

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s