FETUS

Fetus eren senzillament un grup de punk-rock fins que van descobrir els romanços de Jaume Arnella. Després de dedicar-li un revolucionat homenatge al disc “Sota, cavall i rei”, ara aprofundeixen en el camí que els va assenyalar el mestre, tot i que explorant-lo per via pròpia. Al nou disc “La serra dels perduts” exploren un nou univers on s’aglutinen històries populars de l’imaginari empordanès i cançons perdudes de les Gavarres i de més enllà.

Hi reviurem la balada del sabater d’Ordis o la història del rellotger de Creixells al costat d’aproximacions a episodis històrics com el Rebombori del Pa a la Barcelona del segle XVIII o la llegenda de les Rabioses, a l’Empordanet feudal. També pouen a l’arxiu “Càntut” per recuperar el “Cant d’Isabel Vilà”, dedicat a l’emblemàtica sindicalista que va participar al Foc de la Bisbal.

En el terreny musical, el punk-rock i la cançó de taverna marca de la casa s’endinsen cada cop més en el folk nostrat, no només pel que fa al repertori sinó també a la instrumentació. La tríada guitarra/baix/bateria conviu ara amb els sons tradicionals de l’acordió diatònic, el sac de gemecs o el flabiol. Tot s’integra i arriba al punt climàtic als “Goigs de Sant Martí”, un tema que ja s’ha convertit en pal de paller dels seus incendiaris concerts.

En aquesta nova aventura, els empordanesos tornen a comptar amb Joan Colomo com a productor musical. L’edició del vinil va a càrrec del segell barceloní Bankrobber. També comptarà amb un disseny gràfic a càrrec de Branca Studio.

Al MiniBeat el trio empordanès vindrà acompanyat per en Guillem Caballero (Els Surfing Sirles, Chaqueta de Chándal…) als teclats.


<< BANDES

Festival familiar de música alternativa de Granollers

A %d bloguers els agrada això: