GENTLEMEN OF FEW (UK)

Són molt joves però ja fa uns quants anys que estan en actiu. S’han guanyat a pols un lloc destacat en l’escena local britànica gràcies a les seves bones maneres i a una proposta molt elegant i efectiva.

Gentlemen of Few es van formar a la costa sud-est d’Anglaterra al 2009. El grup el van fundar quatre joves músics que ja en la seva època d’estudiants es trobaven molt a gust treballant conjuntament. Compartien un ampli i variat historial d’experiències musicals entre ells, que abastaven multitud de gèneres, estils i formats, obrint així nombroses vies per explorar. Gairebé sense adonar-se’n, es van acostar amb una intensa energia i entusiasme a desenterrar cançons d’arrel americana, rock i bluegrass, i aquest va ser el seu punt de partida passant també pel folk i el blues.

El 2012 van publicar el seu primer disc “For All We Know” que incloïa algunes de les seves primeres cançons, i ho van celebrar amb el llançament de l’EP a la seva ciutat natal, Deal, sent un èxit total, tant per la força del directe com per les vendes, que els va situar definitivament com a banda a tenir en compte. El 2013 van editar l’EP “Room to Grow Without the Damage of Time”, i van arribar a les semifinals del Young Folk Award 2014 de la BBC Ràdio 2, viatjant per tota Anglaterra i actuant en nombrosos festivals, el que els va reportar molta anomenada i molt bona crítica per part de la premsa especialitzada. A la fi de 2015 van editar el seu, fins al moment, últim LP “The Way and Return”, on recullen les múltiples experiències dels seus anteriors discos i directes que han anat acumulant al llarg d’aquests cinc anys de trajectòria de la banda.

Festival familiar de música alternativa de Granollers

A %d bloguers els agrada això: