Jupiter Lion

Pujar-se a un cotxe amb el dipòsit ple, llançar-se a la primera autopista que es posi a tir i acumular quilòmetres sense mirar el retrovisor. Aquest és l’esperit que va moure a Kraftwerk fa gairebé cinquanta anys i també sembla ser el punt de partida dels Jupiter Lion, només que les autopistes per les quals transita aquest trio valencià no estan a Alemanya sinó allà a dalt, entre Venus i Urà. Aquesta és la via Jupiter Lion, on la dimensió es contreu i s’expandeix i el tercer ull es fon en una sincera abraçada amb els nostres chakras.

El grup format a principis del 2011 per Sais (sintetitzadors, veus i programació), José Guerrero (baix) i Gonzo In Vegas (bateria) se serveix del llegat de la música experimental alemanya, aquesta que en un moment donat va deixar de mirar cap a EUA i Europa i va orientar les seves inquietuds cap a l’espai exterior. Cavalcant una supernova de kraut rock que condensa i allibera energia alternativament, el fantàstic primer disc del grup per BCore conté sis excursions de psicodèlia rítmica i hipnòtica que fan avançar a l’oïent sense descans.

Més, més i més. Jupiter Lion no recorren a trucs bruts ni a èpiques de postal, el seu és la combustió lenta i la cinemàtica més suggeridora, la que feia gaudir als fans de Stereolab o Tortoise quan es posaven a cavalcar a lloms de la Gran Turbina del Motorik. Jupiter Lion format per José (també membre Betunizer, Cuello i La Orquesta del Caballo Ganador, entre altres projectes) juntament amb Gonzo a la bateria, projecten amb el seu ritme de pulsió constant en una catifa màgica de la qual en Sais als teclats/sintes sap servir-se per portar-nos d’excursió interplanetària sense sortir de casa, explorant espais des de dins i cap a fora.

Jupiter Lion activen tots els sentits haguts i per haver, un veritable huracà sensorial que promet un directe enèrgic, físic i hipnòtic, en el qual el ball i la rotació interior de globus oculars estan assegurats.

www.jupiterlion.com

Festival familiar de música alternativa de Granollers

A %d bloguers els agrada això: