PENTINA’T LULA

Les germanes Anna i Laia Pantinat i Lula Thomas són Pentina’t Lula, les Rrrrriot Ladies de l’escena underground barcelonina. Catalitzen el trauma d’haver patit una educació musical absolutament anacrònica fent cançons curtes que sonen a garatge-punk amb lletres transgressores i iròniques a favor del feminisme i de la llibertat d’expressió. Des de l’autogestió i el cooperativisme volen construir la new wave catalana i poder riure’s a gust de tot.

Pentina’t Lula és un grup d’electro-punk garatge que lluiten perquè Catalunya es converteixi, a la fi, en una matriarcat republicà. Altres bandes anteriors dels seus membre són Cruceros Perfidia, Will Spector y Los Fatus, Ultratruita o El Grito Acusador.

A Pentina’t Lula s’han produït diversos successos. Un d’ells s’esdevé quan una poeta ex-devota del cuplet, una pianista de conservatori reconvertida en bateria i una dependenta del cash converters estudiant de microfusa comencen a assajar plegades. Parlem del 2006. Després de diverses formacions que van del grup a cappella fins al d’orquestra de creuer, apareix la definitiva: una banda de garatge de temes propis, admiradora dels desenfrenats 80.

El segon succés és quan la banda es topa amb una veritable anti-estrella del underground català, present a molts dels grups que adoren, i que han importat de debò al subterrani d’aquests anys. Anomenat a la majoria de llibres musicals i antologies discogràfiques nacionals, els graba la primera maqueta i s’incorpora com a baixista.

La tercera està passant ara mateix: guitarres depiladores, keytars escapistes, lletres que incomoden, és la New Wave que volíem. Tenim ganes de ballar.

Festival familiar de música alternativa de Granollers

A %d bloguers els agrada això: