PINPILINPUSSIES

El duo basc-català establert a Barcelona, Pinpilinpussies, tenen la força d’un terratrèmol sobre l’escenari i aquí serà on ens presentaran a Granollers el seu darrer treball “Fuerza 3”, nom que fa referència a una cosa tan senzilla com el nom de la gomina que utilitzen per als concerts. Res més, sense embuts ni condescendències.

Quan “80 / B”, el seu primer EP autoeditat, va sortir en digital al febrer de 2019, la seva agenda no només aprovava l’objectiu autoimposat per elles de tocar un cop al mes, sinó que el superava amb escreix. Pinpilinpussies han fet créixer el seu directe amb més de 35 concerts en pràcticament totes les sales de Barcelona, amb incursions en racons de Catalunya i Euskadi, i compartint escenari amb multitud de bandes que no han aconseguit, per ara, llevar la seva obsessió per Courtney Barnett. I és que així es defineixen elles:

Rotllo Lo-Fi. Una mica de Sleater-Kinney, una mica de Bikini Kill, però més cool. Afegeix-li una mica de Courtney Barnett. Garatge-pop amb actitud post-punk. Cançons per fer pogos amb alguna balada. So cru i tal.

Aquest mateix any, també han guanyat el concurs de Festival Embassa’t, han estat triades per a la fase final del prestigiós Villa de Bilbao i estan confirmades al Primavera Weekender de Benidorm. I és que tot sembla anar ràpid amb elles, però hi ha alguna cosa en aquesta velocitat que ens recorda als parcs d’atraccions: viatgen ràpides però molt segures i s’ho passen d’allò més bé. I quan dos artistes del seu calibre tenen com a primer objectiu passar-ho bé, no ens queda una altra que pujar-nos al vol i gaudir de les seves cançons.

Pinpilinpussies han gravat i produït el seu darrer llarg “Fuerza 3” amb Raúl Pérez (Pony Bravo, Biznaga, Niño de Elche …) a l’estudi La Mina (Sevilla) i el disc a estat editat per la discogràfica Aloud. Aquest nou treball, que es presenta més potent, visceral i amb tints més foscos, comptarà amb nou temes.

Festival familiar de música alternativa de Granollers

A %d bloguers els agrada això: