Cala Vento, Vàlius, Me and the Bees i L’Hereu Escampa, primeres confirmacions pel MiniBeat 2018

El Festival MiniBeat comença a confirmar les primeres bandes per la propera edició, que se celebrarà el pròxim 6 de maig a Granollers (Barcelona) amb quatre formacions de primer nivell dins de l’underground català, Cala Vento, VàliusMe and the Bees i L’Hereu Escampa.

La tercera edició del festival tindrà lloc, com cada any, al recinte de la Roca Umbert, una antiga fàbrica tèxtil reconvertida en la Fàbrica de les Arts de Granollers. S’obriran les portes a les 10.30 del matí i es clourà a les 19.00h. A partir d’avui ja estan a la venda les entrades per aquesta edició, que consolidarà el MiniBeat com una aposta arriscada però amb forta projecció, dinamitzant la cultura musical familiar alternativa.

Fent una breu descripció d’aquestes primeres confirmacions, cal dir que el duet empordanès Cala Vento són la nova sensació del moment, produïts pel gran Eric Fuentes (Hang The Dj Records) i editats conjuntament amb BCore Disc, estan tant a prop de Japandroids o No Age per la seva formació com a Los Planetas més espídics o els Nueva Vulcano més melòdics, han donat amb una fórmula màgica que els fa tant interessants en disc per les seves enginyoses lletres, la seva riquesa de detalls i la seva capacitat expressiva com pel seu directe, marcat per la seva força i la seva espontaneïtat.


Mee and the Bees ens vindran a presentar el seu darrer treball “Menos Mal” editat a La Castanya, un treball gravat als estudis de Cal Pau de Sant Pere Molanta, amb la producció d’en Mau Boada (Esperit!) i la sonorització d’en Joan Colomo, les cançons de l’àlbum tornen a fer de la senzillesa una virtut.

Vàlius són fills il·legítims d’un concert de Les Aus, ara només són, com els seus pares no reconeguts, una guitarra elèctrica i una bateria, abans eren tres. Fan bandera de la inconstància, la incoherència i la impuntualitat, fan soroll cantant de cafeteres i dictadors, de desamors i de teoria de la història. Voldrien viure sempre de subvencions. Tot i això, són molt bons.

Què podem dir de L’Hereu Escampa, a part de què ens tenen el cor robat, aquest duet osonenc és pura exaltació, entusiasme i emoció. Canvis de ritme i forma. Combustió ràpida que pot produir una explosió. Energia, muntanyes d’energia. Vindran amb nou disc sota el braç, “Pren la matinada”, 11 temes amb un missatge directe, “Fem el que ens agrada i com ens agrada”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s