Saïm confirmen assistència al MiniBeat 2019

Molt contents d’anunciar la presència de la banda mallorquina Saïm. Una debilitat que tenim a l’Arcada Koncerts, organitzadors del MiniBeat, i que ja em pogut gaudir en diverses ocasions dins la programació del Festival Fusiònica que també organitzem cada mes d’octubre des de fa 22 anys. Quines ganes de veure’ls en directe…

Hi ha alguna cosa heroica en el naufragi. I sí, sona contradictori però és així: la derrota o t’enfonsa o et fa inflar el pit, aixecar el cap, mirar la vida cara a cara i tirar pel dret. Els accidents et fan fort, cop a cop i hòstia a hòstia.

Hi ha molt d’això en el nou miniLP de Saïm, el seu debut per a Bubota Discos i la confirmació de totes les virtuts que intuíem al seu anterior QWERTY. No només perquè es digui literalment Accidents, sinó perquè cada una de les seves cançons sembla parlar a parts iguals de la fallida i el seu remei, de la caiguda i el ressorgiment, i amb cada escomesa sembla més dur i més fort i més heroic, amb aquelles tornades incontestables, plenes de convicció, sang i suor.

En aquest nou dic, Joan Roig (ja un veterà de l’escena mallorquina, encara recordat pel seu treball al front dels seminals Shenobi) mostra la seva faceta més pop, més vulnerable i honesta, sense renunciar en cap moment a aquella cruesa punk dels inicis, accentuada a cada compàs pel baix i la bateria dels germans Natàlia i Daniel Gómez (exPujà Fasuà tots dos). En format trio, Saïm poden presumir de tenir un dels directes més contundents i eufòrics de l’illa, sempre dispostos al combat cos a cos.

Resulta impossible no sentir-se arrossegat per cançons com “Octubre” o no reconèixer-se identificat en lletres com les de “Tangències” o, de fet, de punta a punta d’un treball format per 8 himnes estibats de nirvi, vida i fel. Amb “Accidents” Saïm donen una passa de gegant en el seu peculiar trajecte, un que fa de cada hòstia una bona raó per tornar a aixecar-se a esperar la següent. Més fort cada cop fins que els accidents no puguin tombar-nos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s