Pentina’t Lula, les Rrrrriot Ladies catalanes vindran al MiniBeat

Les germanes Anna i Laia Pantinat i Lula Thomas són Pentina’t Lula, les Rrrrriot Ladies de l’escena underground barcelonina. Catalitzen el trauma d’haver patit una educació musical absolutament anacrònica fent cançons curtes que sonen a garatge-punk amb lletres transgressores i iròniques a favor del feminisme i de la llibertat d’expressió. Des de l’autogestió i el cooperativisme volen construir la new wave catalana i poder riure’s a gust de tot. Des del MiniBeat estem molt contents de comptar amb la seva presència, reivindiquem la mateixa educació musical pels més petits i critiquem el model generalitzat actual.

Pentina’t Lula és un grup d’electro-punk garatge que lluiten perquè Catalunya es converteixi, a la fi, en una matriarcat republicà. Altres bandes anteriors dels seus membre són Cruceros Perfidia, Will Spector y Los Fatus, Ultratruita o El Grito Acusador.

Pentina’t Lula s’han produït diversos successos. Un d’ells s’esdevé quan una poeta ex-devota del cuplet, una pianista de conservatori reconvertida en bateria i una dependenta del cash converters estudiant de microfusa comencen a assajar plegades. Parlem del 2006. Després de diverses formacions que van del grup a cappella fins al d’orquestra de creuer, apareix la definitiva: una banda de garatge de temes propis, admiradora dels desenfrenats 80.

El segon succés és quan la banda es topa amb una veritable anti-estrella del underground català, present a molts dels grups que adoren, i que han importat de debò al subterrani d’aquests anys. Anomenat a la majoria de llibres musicals i antologies discogràfiques nacionals, els graba la primera maqueta i s’incorpora com a baixista.

La tercera està passant ara mateix: guitarres depiladores, keytars escapistes, lletres que incomoden, és la New Wave que volíem. Tenim ganes de ballar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s