Fetus vindran al MiniBeat a presentar el seu nou disc “La serra dels perduts”

La banda empordanesa Fetus vindran a presentar-nos a Granollers el seu darrer treball “La serra dels perduts”, un fantàstic disc que continua l’èxit del seu anterior “Sota, cavall i rei”, que homenatjava al gran Jaume Arnella i que els va dur a actuar a gairebé a tots els pobles de Catalunya. Una banda amb un directe enèrgic que farà les delícies dels petits punrockers que venen cada any al MiniBeat.

Fetus eren senzillament un grup de punk-rock fins que van descobrir els romanços de Jaume Arnella. Després de dedicar-li un revolucionat homenatge al disc “Sota, cavall i rei”, ara aprofundeixen en el camí que els va assenyalar el mestre, tot i que explorant-lo per via pròpia. Al nou disc “La serra dels perduts” exploren un nou univers on s’aglutinen històries populars de l’imaginari empordanès i cançons perdudes de les Gavarres i de més enllà.

Hi reviurem la balada del sabater d’Ordis o la història del rellotger de Creixells al costat d’aproximacions a episodis històrics com el Rebombori del Pa a la Barcelona del segle XVIII o la llegenda de les Rabioses, a l’Empordanet feudal. També pouen a l’arxiu “Càntut” per recuperar el “Cant d’Isabel Vilà”, dedicat a l’emblemàtica sindicalista que va participar al Foc de la Bisbal.

En el terreny musical, el punk-rock i la cançó de taverna marca de la casa s’endinsen cada cop més en el folk nostrat, no només pel que fa al repertori sinó també a la instrumentació. La tríada guitarra/baix/bateria conviu ara amb els sons tradicionals de l’acordió diatònic, el sac de gemecs o el flabiol. Tot s’integra i arriba al punt climàtic als “Goigs de Sant Martí”, un tema que ja s’ha convertit en pal de paller dels seus incendiaris concerts.

En aquesta nova aventura, els empordanesos tornen a comptar amb Joan Colomo com a productor musical. L’edició del vinil va a càrrec del segell barceloní Bankrobber. També comptarà amb un disseny gràfic a càrrec de Branca Studio.

Al MiniBeat el trio empordanès vindrà acompanyat per en Guillem Caballero (Els Surfing Sirles, Chaqueta de Chándal…) als teclats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s