Metro, component de Geronación i una referència del hip hop dels 90’s, vindrà al MiniBeat en el seu retorn als escenaris

Al MiniBeat sempre apostem per propostes alternatives, ens movem i busquem música que transmeti sensacions fortes. Comptar amb en Metro, component de la ja mítica banda de Girona, Geronación, un MC de referència a l’època dels que molts pares érem joves, ens fa una especial il·lusió.

És absolutament impossible parlar de HipHop, Vella Escola o Golden Era del rap sense que aparegui el seu nom, Metro. Un top 3 dels rapers més aclamats als 90. “Va inspirar altres a escriure”, com va dir Satu (SFDK). Va ser el MC que més cassettes va vendre, en temps de maketas, al costat de la seva mítica banda Geronación. Va creuar l’Atlàntic a exportar rimes abans de les onades dels anys dos milers. Va instruir altres MCs, va cridar alt i clar al sistema. Insubmís jutjat per un tribunal militar, va tocar el porno, beefeus amb la seva (ara) camarada Kase O.

S’explica que va ser el primer freestyler que va pujar a improvisar a les tarimes. Va portar el Rap i la cultura del desarrelament musical a pràcticament, tot el mapa. Va obrir contactes amb Alemanya, França, Suïssa, NY… La seva figura és fonamental per entendre el HipHop fet en castellà.

Francisco Reyes i Chojin en el seu llibre en diuen Metro, les Rimes d’Or. Nach reconeix el seu amor cap al seu llegat. A qui dedica rimes molt dolces. Activista i teòric. Pura genètica de carrer. Ell diu, “Estaba de Servicio. Y tenia una Misión”.

Ara als seus 50 i tants pirulos va complir la promesa. Va tornar al Rap. La notícia ha corregut com el vent pels “heads” de l’underground que hi veuen un demiurg, gairebé que un salvador. Tot just ningú a la palestra dels números i el Hype sap de la seva arribada. És cert. Però la seva entrada ha tingut una excel·lent repercussió, i el seu Rap atrau cada dia a nous milicians.

Un corrent, el del rap conscient, de difícil comercialització, que Metro ha sabut tractar amb esquinçament, humor, habilitats lèxiques elevades, i el formidable suport d’un segell jove, que no inexpert. Ràdio Rahim Records porta a Metro de tornada. I això, per als que estimen la cultura de les dues aches, és una excel·lent notícia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s