Aquest any el MiniBeat va dedicat a les Pussy Riot, col·lectiu rus feminista de punk-rock

Pussy Riot és un col·lectiu rus feminista de punk-rock, que posa en escena actuacions de provocació política, sobre temes com ara els drets LGBT, el feminisme, la situació de la llibertat d’expressió, la repressió dels moviments artístics a Rússia i, més recentment, en contra de la campanya electoral del primer ministre Vladímir Putin a la presidència de Rússia.

El 21 de febrer del 2012, durant un concert improvisat i sense autorització a la Catedral de Crist Salvador de Moscou, tres dones de la banda van ser arrestades i acusades de vandalisme. El seu judici es va iniciar a finals de juliol, i van ser condemnades a dos anys de presó. Les dones han atret una considerable simpatia, tant a Rússia com a l’exterior, a causa de les denúncies de maltractaments mentre estaven sota custòdia.

Les integrants del grup acostumen a posar-se a les seves representacions vestits de colors cridaners i cenyits, fins i tot a l’hivern. Cobreixen les cares amb passamuntanyes, tant en les actuacions com durant les entrevistes, en les quals fan servir pseudònims. El col·lectiu està compost de 10 intèrprets, i aproximadament 15 persones que s’ocupen d’aspectes tècnics del rodatge i edició de vídeos que pugen a Internet.

Entre les seves influències musicals, el grup cita bandes de punk i oi!. En especial la banda Bikini Kill, impulsores del moviment riot grrrl. Han afirmat: «El que tenim en comú és imprudència, lletres amb càrrega política, la importància del discurs feminista i una imatge femenina no convencional».

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s